Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: потрібні реальні результати розслідування справ Майдану


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність результатів розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності.

«Нам потрібні реальні результати розслідування справ Майдану», – сказав Зеленський у Києві 21 листопада під час заходів до Дня Гідності та Свободи.

Спілкуючись з членами родин Героїв Небесної сотні та учасниками Євромайдану, президент підтвердив, що розслідування справ Майдану продовжиться.

Президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена зранку 21 листопада вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні. Президентське подружжя встановило лампадки біля пам’ятного хреста на місці їхньої загибелі.

У заході також взяли участь прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, голова СБУ Іван Баканов, інші посадовці.

В Україні 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року). Це свято відзначалося як День свободи з 2005-го по 2011 рік. За правління Віктора Януковича його відзначення фактично скасували, об’єднавши із Днем Соборності 22 січня.

У 2014 році п’ятий президент України Петро Порошенко відновив його офіційний статус, відтоді Україна одночасно святкує річниці Помаранчевої революції і Євромайдану.

XS
SM
MD
LG