Доступність посилання

ТОП новини

«Підлість не має меж». Зеленський припускає, що РФ намагатиметься надалі атакувати енергетичні обʼєкти


Володимир Зеленський вважає, що РФ «намагатиметься зробити системною й таку форму терору»
Володимир Зеленський вважає, що РФ «намагатиметься зробити системною й таку форму терору»

Президент України Володимир Зеленський припускає, що Росія намагатиметься надалі атакувати українські енергетичні об'єкти.

«Енергозабезпечення Дніпропетровщини, Полтавщини, Сумщини, Харківської області та міста Харкова вдалося відновити. Але сьогодні – нові удари по енергетичних об’єктах. Нові відключення у Харкові. І маємо бути свідомі того, що підлість російських терористів не має меж – вони намагатимуться зробити системною й таку форму терору», – сказав він у своєму відеозверненні.

Зеленський повідомив, що 12 вересня прем’єр-міністр України провів нараду з Міненерго, Мінрегіоном, Мінфіном, «Нафтогазом».

«Буде утворений координаційний штаб для швидкого реагування на всі подібні прояви російського терору. Також будуть виділені кошти на відновлення пошкоджених об’єктів і для допомоги деокупованим територіям», – додав він.

11 вересня внаслідок російських ракетних обстрілів по об’єктах критичної інфраструктури сталося знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Сумській, Харківській областях. Повідомлялося про перебої з постачанням води. Електропостачання низки областей згодом було відновлене.

У посольстві США назвали атаку РФ на об’єкти інфраструктури очевидною відповіддю на успіхи ЗСУ на фронті.

Президент Володимир Зеленський у зв’язку з атаками РФ на українські енергетичні об’єкти звернувся до росіян: «Холод, голод, темрява й спрага – для нас не так страшно й смертельно, як ваші «дружба й братерство».

XS
SM
MD
LG