Доступність посилання

ТОП новини

«Попри посилення ППО, небезпека – значна». Зеленський закликав українців зважати на сигнали повітряної тривоги


Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року
Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року

Президент України Володимир Зеленський закликав українців звертати увагу на сигнали повітряної тривоги і зазначив, що, попри посилення ППО, небезпека залишається значною.

«Маємо всі чітко пам’ятати: кожне таке збиття – це порятунок людей та інфраструктури. І я прошу всіх українців зважати на сигнали повітряної тривоги та враховувати, що, хоч ми й посилюємо ППО так, як тільки можливо, все ж небезпека значна. Особливо в таких містах, як Харків, як Запоріжжя, як Херсон. У містах і селах Херсонщини, Донеччини. На Чернігівщині, Сумщині. Варто бути уважними й не ставитися до небезпеки легковажно», – сказав він у своєму відеозверненні.

Читайте також: Російські війська атакували Кременчуцький НПЗ – голова області

У ніч на 1 листопада 2023 року російські військові завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах, застосувавши ударні безпілотники типу Shahed та керовану авіаційну ракету Х-59. Як повідомили Повітряні сили, протиповітряна оборона збила 18 із 20 ударних дронів Shahed-136/131, а також ракету Х-59.

Форум

XS
SM
MD
LG