Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ відреагували на заяви Росії про «ураження ЗРК Patriot»


«Залишимо без коментарів. Не будемо коментувати російські джерела», – сказав Юрій Ігнат
«Залишимо без коментарів. Не будемо коментувати російські джерела», – сказав Юрій Ігнат

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що ЗСУ не коментуватимуть інформацію російського Міноборони про нібито ураження зенітно-ракетного комплексу Patriot під час нічної атаки на Київ 16 травня.

«Залишимо без коментарів. Не будемо коментувати російські джерела», – сказав він на брифінгу.

Водночас речник командування Повітряних сил нагадав, що були уражені 100% повітряних цілей, запущених Росією по Україні в ніч на 16 травня.

Раніше Міноборони Росії заявило, що під час нічної ракетної атаки Києва 16 травня «високоточним ударом гіперзвукового комплексу «Кинджал» був уражений зенітний ракетний комплекс Patriot».

Ніяких подробиць чи додаткової інформації на підтвердження цього повідомлення російські військові не навели.

Агенція Reuters із посиланням на двох анонімних американських чиновників написала, що ЗРК Patriot міг бути пошкоджений, але не знищений унаслідок російських ударів 16 травня. Також із посиланням на неназваного високопосадовця Reuters вказує, що Вашингтон і Київ уже обговорюють найкращий спосіб відновити систему.

За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, під час атаки 16 серпня вдалося збити всі 18 запущених військовими РФ ракет, у тому числі шість «Кинджалів».

Раніше цього місяця, 6 травня, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук називав «історичною подією» те, що 4 травня вдалося збити гіперзвукову ракету «Кинджал», яка, за твердженнями російської сторони, не має аналогів у світі і не може бути збита.

Окремо командувач вказував, що це вдалося зробити за допомогою американської системи Patriot.

XS
SM
MD
LG