Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зустріли звільненого кримського євромайданівця Костенка - відео


Олександр Костенко (зліва) після звільнення з російської колонії, 3 серпня 2018 року
Олександр Костенко (зліва) після звільнення з російської колонії, 3 серпня 2018 року

У Києві журналісти, активісти й чиновники зустрічають звільненого з російської колонії кримського активіста Євромайдану Олександра Костенка. Радіо Свобода веде пряму трансляцію з місця події.

Раніше 6 серпня перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що Костенко разом з українськими дипломатами перетнув російсько-український кордон і надвечір має прибути до Києва.

Засуджений до тюремного ув’язнення Костенко відбував покарання у колонії загального режиму російського міста Кіров-Чепецький і був звільнений 3 серпня після того, як закінчився його термін ув’язнення.

Читайте також: Як анексія Криму змінила життя сім'ї євромайданівця Костенка

Українця з Сімферополя підконтрольний Москві суд у травні 2015 року засудив до чотирьох років і двох місяців тюрми нібито за заподіяння каліцтва співробітникові кримського «Беркуту» під час подій Майдану в Києві. Після розгляду касаційної скарги термін зменшили до трьох років і шести місяців ув’язнення.

Кримська правозахисна група повідомляла, що батько Костенка публічно повідомляв про тортури, яких зазнав його син, після чого зник безвісти. Мати і брат живуть у Сімферополі. Костенко не визнав провини.

XS
SM
MD
LG