Доступність посилання

ТОП новини

10 обстрілів, без втрат – в штабі розповіли про ситуацію на фронті за добу


За заявою штабу, внаслідок обстрілів протягом доби ніхто з українських військових не постраждав
За заявою штабу, внаслідок обстрілів протягом доби ніхто з українських військових не постраждав

Підконтрольні Росії збройні формування 10 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил увечері 25 квітня.

За даними штабу, при цьому бойовики в тому числі використовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

«Окупанти застосовували міномети калібру 120 міліметрів та 82 міліметри, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили рішуче припиняли усі провокації ворога», – йдеться в заяві.

Зокрема обстрілів зазнали позиції Збройних сил України в районі Авдіївки, Павлополя, Широкиного, Старогнатівки та Опитного.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації зі 120-міліметрових мінометів обстріляли наші позиції поблизу Новоолександрівки та Попасної, а з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів вели вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил поруч з Оріховим», – йдеться в зведенні.

За заявою штабу, внаслідок обстрілів протягом доби ніхто з українських військових не постраждав.

Читайте також: За лаштунками звітів з ООС: солдатський світ у фільмі War Note на Docudays UA​

Незаконні збройні угруповання «ЛНР» та «ДНР», своєю чергою, звинувачують ЗСУ в обстрілах окупованих ними територій 25 квітня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

Зброя-2020. Україна створила нові ракети
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:05 0:00

XS
SM
MD
LG