Доступність посилання

ТОП новини

Україна повернула з російського полону 45 захисників – Єрмак


Українські військовополонені після обміну, 11 червня 2023 року
Українські військовополонені після обміну, 11 червня 2023 року

У рамках чергового обміну полоненими з РФ Україна повернула додому 45 захисників, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Сьогодні маємо також і гарні новини. Нам вдалося повернути з полону додому 45 наших воїнів ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ та двох цивільних. Серед них – двоє офіцерів, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсону», – написав він у телеграмі.

За його словами, серед звільнених з полону є поранені військові.

«Ми повертаємо оборонців Маріуполя та «Азовсталі». Є поранені воїни. Також військових з Донецького, включно з Бахмутом, Запорізького та Харківського напрямків», – додав Єрмак.

У червні президент Володимир Зеленський повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна повернула з полону 2526 українців.

Раніше очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов оцінював, що близько 40% тих, кого Росія утримує в полоні – це цивільні люди, решта полонених – військові.

4 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що, за приблизними оцінками, Росія незаконно утримує понад 20 тисяч українських цивільних заручників. Це дані на підставі звернень родичів, чиїх близьких затримала російська сторона.

XS
SM
MD
LG