Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: ситуація лишається неспокійною


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У вівторок, 14 квітня, з півночі до 18-ї години вечора ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишалася неспокійною, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Противник не припиняв збройних провокацій, провівши 28 обстрілів позицій українських військ вздовж лінії розмежування, мовиться в повідомленні.

Зокрема, заявив речник АТО, Сергій Даниленко, «злочинці активно застосовували міномети калібру 120 міліметрів, чим грубо порушували мінські домовленості».

На Донеччині продовжувалася ескалація обстрілів із боку сепаратистів по позиціях українських військ поблизу села Піски, де вони 7 разів вели вогонь із мінометів, у тому числі 4 рази – із 120-міліметрових, а також провели обстріли з танка, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Двічі бойовики спрямовували мінометний вогонь по українських військах поблизу селища Чермалик, один раз – неподалік Гранітного. Із зенітної установки і кулеметів обстріляли український командно-спостережний пункт біля Авдіївки, а з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї – позиції поблизу сіл Широкине, Опитне, Майорськ, Ленінське, Троїцьке та шахти Дутівська.

На Луганщині противник тричі провів обстріли українських позицій неподалік села Кримське.

Водночас підрозділи протиповітряної оборони Збройних сил України двічі – на Луганщині і на Донеччині – зафіксували прольоти розвідувальних безпілотників противника, повідомили у штабі АТО.

Відео: Військове телебачення України

За мінськими домовленостями, зокрема, укладеними 12 лютого, на лінії контакту мав би діяти режим припинення вогню, а озброєння великих калібрів мали б бути відведені поза межі їхньої досяжності від цієї лінії.

XS
SM
MD
LG