Доступність посилання

ТОП новини

У квартирі керівника департаменту з люстрації Мін’юсту Козаченко розпочався обшук


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У помешканні начальника департаменту з люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко розпочався обшук, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Слідчий, поняті і адвокати зайшли до квартири Козаченко для проведення слідчих дій.

Сьогодні вранці начальник департаменту з люстрації Міністерства юстиції повідомила, що слідчі прийшли до неї з обшуком. Проте слідчі дії не розпочинали. За словами адвокатів, ті слідчі, які приїхали, є неналежними особами, вони не зазначені в ухвалі, на підставі якої має проводитися обшук. До цього часу очікували на приїзд уповноваженого слідчого.

У МВС згодом повідомили, що обшук у посадовців Мін’юсту проводиться за фактом підробки документу цього відомства щодо непоширення закону про люстрацію на одного з посадовців головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

За зверненням міністра юстиції України Павла Петренка правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

21 квітня на підставі ухвали Печерського райсуду міста Києва проводиться низка обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу, пояснили у МВС.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода і Першого національного «Схеми» повідомляли, що перший заступник керівника головного управління Державної фіскальної служби у Києві Ганна Ігнатенко отримала «люстраційну індульгенцію» нібито за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової. Після цього стало відомо, що Ганну Ігнатенко звільнили із посади на підставі закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG