Доступність посилання

ТОП новини

США застерігають Іран від постачання зброї до Ємену – Обама


Уряд Сполучених Штатів попередив Іран про небезпеку постачання зброї до Ємену, яке може загрожувати судноплавству в регіоні. Президент США Барак Обама заявив про це в інтерв’ю телеканалові MSNBC.

«Це причина, з якої ми тримаємо кілька наших кораблів у регіоні Перської затоки, – бути впевненими у підтриманні свободи судноплавства. Ми сказали Іранові, що постачання зброї учасникам конфлікту в Ємені може загрожувати навігації, і це проблема. Ми не надсилаємо їм незрозумілі повідомлення, це дуже прямі повідомлення», – сказав президент США у вівторок, 21 квітня.

Його коментарі з’явилися на тлі повідомлень, що іранські кораблі могли вирушити зі зброєю для шиїтських повстанців у Ємені.

Авіаносець «Теодор Рузвельт» і крейсер його супроводу «Нормандія» 19 квітня передислокувалися з Перської затоки до Аравійського моря – ближче до берегів Ємену. Білий дім заявив, що ці кораблі покликані «зберегти свободу судноплавства і вільної торгівлі в Аденській затоці та Червоному морі».

Саудівська Аравія заявила 21 квітня, що її воєнна кампанія проти повстанців із угруповання Хуті в Ємені завершена. Іран привітав припинення повітряних ударів, які завдавала коаліція 10 сунітських арабських держав під проводом Ер-Ріяда.

XS
SM
MD
LG