Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розслідує крадіжку гуманітарної допомоги, яку надавали волонтери


Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом крадіжки гуманітарної допомоги, яка надходила від волонтерів, повідомляє прес-служба відомства.

«Розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами одного з військових мобільних госпіталів, підпорядкованих Військово-медичному клінічному центру Міноборони чужим майном шляхом зловживання службовим становищем», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура встановила, що в жовтні 2014 року благодійна організація «Єдина Родина» в рамках проекту «Одень солдата – помоги ребятам» надала благодійну допомогу одному з мобільних госпіталів у вигляді медичних препаратів, ліків та іншого майна на загальну суму понад 140 тисяч гривень.

За даними правоохоронців, військові службові особи госпіталю прийняли зазначену допомогу у жовтні 2014 року, проте не облікували її, а у подальшому заволоділи 48 найменуваннями медичних засобів та ліків загальною кількістю понад 1 800 одиниць.

Про випадки шахрайства з волонтерською допомогою правоохоронці повідомляли і раніше, зокрема на початку березня столична міліція затримала волонтера, який привласнив 100 тисяч гривень, зібраних для бійців АТО.

XS
SM
MD
LG