Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську суд припинив рішення про здешевшання проїзду в маршрутках


Бабушкінський районний суд Дніпропетровська припинив дію рішення виконкому міськради про запровадження граничного тарифу на проїзд у міських маршрутках та автобусах в розмірі 4 гривень, повідомив у четвер голова Дніпропетровської обласної організації профспілок працівників автомобільного транспорту Андрій Берчук.

За його даними, це рішення стосується семи автоперевізників, які працюють на основних маршрутах міста і які звернулись із позовом до суду.

На думку Андрія Берчука, рішення, ухвалене виконкомом міськради про зниження вартості проїзду з 5–6 до 4 гривень, з’явилось «під вибори» й не має економічного обґрунтування.

Наприкінці вересня у Дніпропетровську почало діяти рішення міськвиконкому, за яким на всіх міських автобусних маршрутах офіційно проїзд коштує 4 гривні. За даними міськради, всі перевізники на всіх маршрутах, крім трьох найдовших, зобов’язані перевозити пасажирів за цим зниженим тарифом. Однак водії багатьох маршруток, як і раніше, брали з пасажирів по 5–6 гривень, пояснюючи, що нічого не знають про рішення міськвиконкому.

Раніше, 14 березня 2015 року, за рішенням влади вартість проїзду в маршрутках і автобусах у Дніпропетровську зросла до 5,5–6 гривень і стала найвищою серед обласних центрів України. Тоді такий тариф пояснювали суттєвим зростанням вартості пального. Коли ж пально-мастильні матеріали здешевшали, перевізники заявили, що не знижуватимуть своїх цін на проїзд, адже інші складові тарифу – запчастини, зарплата водіїв тощо – не змінились.

XS
SM
MD
LG