Доступність посилання

ТОП новини

«Росавіація»: заборона Києва на транзит є малоактуальною для авіаперевізників Росії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У федеральному агентстві повітряного транспорту Росії («Росавіація») заявляють, що заборона України на повітряний транзит є малоактуальною для російської цивільної авіації.

«Після катастрофи під Донецьком абсолютна більшість російських авіакомпаній відмовилися з метою безпеки від виконання транзитних польотів через повітряний простір України», – йдеться в повідомленні «Росавіації».

За даними російського відомства, незначна частина авіаперевізників виконувала транзитні перельоти через територію України.

«Заборона, введена Україною, є малоакутальною для вітчизняної цивільної авіації та вкотре підтверджує абсолютно деструктивну позицію київської влади в питаннях повітряного сполучення», – додають в «Росавіації».

Сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про повне закриття авіаційного простору України для всіх російських авіакомпаній.

У Мінінфраструктури України уточнили, що Київ закриває транзит для всіх російських авіакомпаній з 00:00 26 листопада цього року.

У вересні Кабінет міністрів заборонив польоти кількох російських авіакомпаній до України. Під заборону потрапили понад два десятки таких компаній, зокрема, «Аерофлот» і «Трансаеро». Пряме авіаційне сполучення між Україною та Росією припинили з 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG