Доступність посилання

ТОП новини

Уряд закрив авіаційний простір України для всіх російських авіакомпаній


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про повне закриття авіаційного простору України для всіх російських авіакомпаній. Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських компаній через авіаційний простір. Уряд дає доручення «Украероруху» повідомили Росію про те, що російські літаки та авіакомпанії більше не мають права використовувати український авіаційний простір», – сказав він на засіданні уряду.

«В тому числі таке рішення ухвалюється у зв’язку з суттєвим загостренням військової і зовнішньо–політичної ситуації, Росія може використати авіапростір України для провокацій», – додав прем’єр.

Наразі цього рішення російська сторона не коментувала.

У вересні Кабінет міністрів заборонив польоти кількох російських авіакомпаній до України. Під заборону потрапили понад два десятки таких компаній, зокрема, одні з найбільших у Росії «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що ці згадані російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня. Санкції були запроваджені проти тих російських авіаперевізників, що порушують вимоги національного законодавства України, здійснюючи польоти до тимчасово окупованого Криму і через заборонені зони, заявили в Державіаслужбі.

У Кремлі цей намір української сторони назвали «божевіллям». Згодом у російському Мінтрансі заявили, що Росія з 25 жовтня вводить заборону на польоти українських авіакомпаній.

На дотичну тему:

27.10.2015
Відсутність авіасполучення між Україною та Росією ажіотажу на залізниці не викликала

Більшість пасажирів, які літали до Москви, були транзитними, і зможуть скористатись українськими чи європейськими хабами – Андрій Пивоварський далі
25.10.2015
Україна і Росія припинили авіасполучення

Повітряне сполучення між країнами припинене з 0:00 у неділю, 25 жовтня. Це пов’язано із тимчасовою окупацією Криму, яку здійснила Росія далі
23.10.2015
Україна підтвердила припинення авіасполучення з Росією з 25 жовтня
далі
XS
SM
MD
LG