Доступність посилання

ТОП новини

У «Народному фронті» обіцяють підтримати відмову від мандата депутата Мартиненка


Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Фракція «Народний фронт» обіцяє підтримати відмову від депутатських повноважень заступника голови цієї фракції у Верховній Раді, голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Миколи Мартиненка.

«Відмова нашого колеги від депутатського імунітету підкреслює його впевненість у своїй правоті, безпідставність і безглуздість обвинувачень, висунутих проти нього у результаті спланованої інформаційної кампанії… Фракція «Народного фронту» висловлює розуміння й підтримку рішення Миколи Мартиненка й підтримає це рішення в сесійному залі», – йдеться у заяві партії.

При цьому у «Народному фронті» наголошують, що проти Мартиненка немає жодних офіційних підозр чи звинувачень з боку правоохоронних органів ані в Україні, ані за її межами.

Напередодні Мартиненко заявив, що вирішив скласти мандат. Своє рішення він пояснив тим, що таким чином хоче відвернути удари, що йдуть і по ньому особисто, і по уряду і владі загалом.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти Мартиненка у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом» – що її, як стверджують, Мартиненко неофіційно контролює. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Сам депутат ці звинувачення відкидає й називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

XS
SM
MD
LG