Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає парламентську коаліцію відновити роботу


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає парламентську коаліцію відновити роботу. Як повідомляє прес-служба уряду, про це прем’єр сказав на завершенні урочистих заходів зі вшанування 202-річчя з дня народження Тарас Шевченка 9 березня.

«Я передбачаю три варіанти виходу з кризи. Перший варіант – це той, який я пропонував, – відновити діяльність коаліції, доформувати склад Кабінету міністрів і рухатися далі шляхом реформ, оскільки альтернатив цьому не існує. Другий варіант – це коли президент України і фракція БПП бере на себе відповідальність щодо формування нового Кабінету міністрів, нової програми і коаліції та презентує її народу України. Третій варіант, який є найбільш неприйнятним, – дострокові вибори. Я думаю, що з цих трьох варіантів у найкоротші терміни треба обрати один», – заявив Яценюк.

Прем’єр-міністр висловив сподівання, що члени коаліції, «насамперед Радикальна партія і «Самопоміч», ухвалять рішення щодо відновлення діяльності парламентської коаліції».

Яценюк додав, що для будь-якого уряду України головне не потрапити «в пастку, в яку потрапив чинний уряд, коли члени парламентської коаліції, які формували цей уряд, відмовилися його підтримувати, при цьому безпідставно».

Днями українські медіа з посиланням на свої джерела заявляли, що цього тижня Верховна Рада може провести позачергове засідання, під час якого Яценюк, не виключають, складе повноваження прем’єра. У цих повідомленнях ішлося і про те, що Наталія Яресько погодилася очолити уряд за умов, що він буде «технократичним і незалежним від політичних впливів». Однак сама міністр фінансів офіційно свою позицію щодо імовірного призначення не озвучила.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено, і є запит на повне перезавантаження. До вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG