Доступність посилання

ТОП новини

Віра Савченко в консульській машині прямує до Ростова – адвокат Новиков


Віра Савченко
Віра Савченко

Сестра Надії Савченко Віра разом із консулами прямує до Ростова. Про це вночі 28 квітня повідомив адвокат Ілля Новиков.

«Консули забрали Віру Савченко з КПП Чертково, вони їдуть до Ростова. Все інше завтра», – написав він у Twitter.

Пізно ввечері 27 квітня Віру Савченко не випустили з Російської Федерації. Про це повідомили міністерство закордонних справ України та адвокат Ілля Новиков. Новиков при цьому додав, що пересування Віри Савченко територією Росії в машині з дипломатичними номерами впродовж кількох місяців здавалося надмірним заходом, але зрештою виправдало себе.

Тоді ж президент України Петро Порошенко написав у Twitter: «Доручив МЗС зробити все для повернення Віри Савченко до України».

Савченко замкнулася в автомобілі, однак російські силовики його блокували, ігноруючи дипломатичний статус. Також у неї забрали паспорт.

Раніше у середу Віра Савченко повідомила, що її сестрі – ув'язненій Надії Савченко – дали на заповнення папери, які нібито потрібні для підготовки екстрадиції в Україну.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають усі звинувачення.

XS
SM
MD
LG