Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: через обстріл на Донеччині загинула літня жінка, поранений військовий


Ситуація на сході України, 12 червня 2016 року
Ситуація на сході України, 12 червня 2016 року

Прокуратура Донецької області України повідомляє про загибель 84-річної жінки і поранення військового внаслідок обстрілу бойовиками околиць Торецька, що на Донеччині.

За повідомленням, підтримувані Росією сепаратисти обстріляли місто, яке перебуває під контролем української влади, у ніч на 13 червня.

«Внаслідок обстрілу було пошкоджено кілька житлових будинків передмістя, від прямого влучання в один з них загинула 84-річна мешканка міста Артемове. Також отримав осколкове поранення один військовослужбовець. На даний час інформація про постраждалих та руйнування уточнюється», – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними прокуратури, обстріл міста здійснювався з боку околиць міста Горлівки із важкого озброєння – САУ калібру 152 міліметри, забороненого Мінськими домовленостями.

Прокуратура кваліфікує обстріл як терористичний акт, йдеться в повідомленні.

«Слід зазначити, що за останні три доби місто Торецьк терористи обстріляли двічі. У ніч на 11 червня в результаті артобстрілу було пошкоджено близько 10 будинків мирних мешканців, а також будівля Державної служби охорони міста», – заявили в прокуратурі.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, звинуватили українських військових в обстрілах, зокрема Горлівки, і заявили про пошкодження будинків. Про загиблих чи постраждалих не повідомляють.

У спостережній місії ОБСЄ нещодавно заявили про значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню як в Донецькій, так і в Луганській областях. Крім того, спостерігачі зафіксували відсутність значної кількості озброєнь у місцях постійного зберігання.

Учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України за підсумками відеоконференції 10 червня доручили Спільному центру контролю і координації разом зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ розслідувати всі випадки порушень режиму припинення вогню. Результати розслідування планують заслухати в Мінську 15 червня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG