Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель обговорили мінський процес і санкції щодо Росії – Банкова


Петро Порошенко, Анґела Меркель, архівне фото
Петро Порошенко, Анґела Меркель, архівне фото

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з канцлером Німеччини Анґелою Меркель обмінялися думками щодо розвитку мінського процесу за наслідками візиту президента України до Франції та продовження санкцій проти Росії, повідомила прес-служба голови української держави.

Порошенко та Меркель також обговорили результати чотиристоронньої зустрічі зовнішньополітичних радників керівників країн «нормандського формату», яка відбулася в Мінську 15–16 червня, мовиться в повідомленні.

Крім того, лідери двох держав також обговорили підготовку до саміту НАТО, що відбудеться 8–9 липня у Варшаві й на який запрошено президента України, а канцлер поінформувала президента про зусилля Німеччини для надання українцям безвізового режиму, повідомили на Банковій.

У прес-службі канцлера чи уряду Німеччини про цю розмову наразі не інформували.

У вівторок постійні представники країн-членів Євросоюзу в апараті ЄС погодили продовження головного пакета економічних санкцій проти Росії ще на півроку, до 31 січня; офіційне рішення про це, як очікується, мають ухвалити на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня.

XS
SM
MD
LG