Доступність посилання

ТОП новини

Словацькі праворадикали вимагають виходу Словаччини з ЄС


Словацька екстремістська «Народна партія «Наша Словаччина» (Ľudová strana Naše Slovensko) готується розпочати збір підписів за вихід Словаччини з Європейського союзу. Як повідомляють словацькі ЗМІ, про це 25 травня заявив лідер партії Мар’ян Котлеба.

«Громадяни Великої Британії вирішили відкинути диктат Брюсселя. Вони зрозуміли, що подальше членство означало б їхнє поступове зникнення. Настав час, щоб і Словаччина залишила цей європейський «Титанік», який тоне», – наголосив Котлеба.

«Починаючи з понеділка, ми виконуватимемо ще одну з наших передвиборчих обіцянок, ми розпочнемо збирати підписи, щоб оголосити референдум за вихід Словаччини з ЄС», – заявив також словацький політик.

Словацьке законодавство передбачає, що для оголошення референдуму в країні з населенням 5 мільйонів людей його ініціатори мають зібрати 350 тисяч підписів.

«Народна партія «Наша Словаччина» належить до крайнього правого націоналістичного крила на політичній сцені. Заснована наприкінці 2010 року, ця політична сила на парламентських виборах у березні 2016 року здобула 8% голосів виборців і ввійшла до Народної Ради – парламенту країни.

XS
SM
MD
LG