Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Мельника у справі про розтрату майна


Петро Мельник
Петро Мельник

Прокуратура Київської області завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем щодо колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника.

Як повідомляє прес-служба відомства, досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2007-2008 років екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, провів операцію з відчуження чотирьох об’єктів державної власності товариству, засновниками якого є його дружина і син.

У прокуратурі зазначають, що вартість завданого державі збитку становить понад 33 мільйони гривень.

Крім того, прокуратура проводила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мельника та інших осіб у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Це провадження відкрили за фактом одержання 177 тисяч гривень неправомірної вигоди від студентів за сприяння в зарахуванні на п’ятий курс університету бюджетної форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра (спеціаліста). У листопаді 2015 року Генпрокуратура завершила досудове розслідування щодо Мельника.

Петра Мельника, ректора Національного університету податкової служби, затримали 27 липня 2013 року під час отримання хабаря в сумі 120 тисяч гривень. Йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. Пізніше стало відомо, що Мельник утік, знявши електронний браслет. Він переховувався в США.

1 квітня 2014 року співробітники ГУБОЗ МВС затримали екс-ректора в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів авіарейсом із Лондона. Згодом його відпустили, оскільки Мельник вніс заставу. У липні 2015 року Ірпінський міський суд 8 липня виніс виправдувальний вирок щодо Мельника.

XS
SM
MD
LG