Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі


Петро Порошенко і Джастін Трюдо
Петро Порошенко і Джастін Трюдо

Україна і Канада 11 липня підписали угоду про створення зони вільної торгівлі. Угоду підписали у присутності президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який перебуває з дводенним візитом у Києві.

З українського боку документ підписав перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку й торгівлі Степан Кубів, з канадського – міністр зовнішньої торгівлі Христя Фріланд.

«Цей надзвичайно важливий документ підніме торговельно-економічні відносини між нашими країнами на новий щабель», – написав Кубів на своїй сторінці у Facebook незадовго до підписання цієї угоди.

Президент України проводить зустріч із прем’єром Канади
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

За розрахунками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, зона вільної торгівлі передбачатиме зняття торговельних обмежень і повне скасування торгових мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років. Зокрема, відразу після набуття угодою чинності скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі і електротехніку.

Україна і Канада підписали угоду про завершення переговорів про ЗВТ між країнами в липні 2015 року. Після парафування відбувався процес юридичного вичитування і перекладу трьома офіційними мовами.

XS
SM
MD
LG