Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко прибув на допит у Генпрокуратуру


 Олег Ляшко
Олег Ляшко

Лідер фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко прибув на допит у Генеральну прокуратуру в справі про погрози на адресу прокурора Чернігівської області Віктора Носенка.

Він заявив, що виклик на допит є спробою політичного тиску на нього і його партію.

«Я зараз написав звернення на ім’я генпрокурора України Луценко, я вимагаю від нього порушити кримінальне провадження проти громадянина Луценко. Який до того, як обійняти посаду генпрокурора, ми всі пам’ятаємо, як він прокурорам в суді погрожував, плював їм в обличчя, як з працівниками міліції бився. Це все теж погроза насильством, це теж перешкоджання діяльності працівників правоохоронних органів», – заявив Ляшко.

15 липня Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом поширеного у ЗМІ відеозапису погроз народного депутата України Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області.

Провадження розслідують за статтями про «погрозу насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків» та «вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків».

Силовики до Верховної Ради направили листа та повістки щодо виклику для проведення слідчих та процесуальних дій народних депутатів України, які з наявних матеріалів можуть бути свідками вчинення злочину.

XS
SM
MD
LG