Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: контактна група заявляє про необхідність продовження режиму тиші


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі дійшла згоди про необхідність продовження режиму тиші у зоні конфлікту на сході України і закликала сторони дотримуватися цього режиму й надалі. Таку заяву учасники групи зробили під час відеоконференції 1 вересня, повідомляє речниця представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

«Під час скайп-зустрічі керівник СММ ОБСЄ, координатор від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертуґрул Апакан, а також офіцери з СЦКК доповіли про стан справ на Донбасі. За підсумками їхніх звітів можна констатувати: починаючи з півночі 31 серпня 2016 року і станом на 15:00 1 вересня 2016 року по всій лінії зіткнення режим припинення вогню в основному дотримується», – написала Оліфер.

За її словами, сторони визнали необхідність продовжити докладати зусиль для того, щоб режим припинення вогню став постійним.

«Питання звільнення заручників залишається найбільш чутливим. Незважаючи на складності, ми продовжуємо робити все можливе заради того, щоб люди повернулися додому», – додала речниця Кучми.

Раніше сьогодні міністр оборони і президент України заявили про дотримання режиму тиші на Донбасі. Водночас Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що, попри дотримання режиму тиші, бойовики активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових.

Про відсутність обстрілів заявили і бойовики з угруповання «ДНР» на Донеччині. Водночас сепаратисти з угруповання «ЛНР» на Луганщині заявляють, що українські військові дотримувалися перемир’я «лише протягом години». Вони заявили про обстріл своїх позицій у селі Калинівка після півночі 1 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG