Доступність посилання

ТОП новини

Олланд і Меркель: перемир’я на Донбасі має стати тривалим


Анґела Меркель, Франсуа Олланд
Анґела Меркель, Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляють, що перемир’я, яке почало діяти на сході України з 1 вересня, «має стати початком тривалого припинення вогню».

«Німеччина і Франція надзвичайно занепокоєні безпековою ситуацією на сході України, особливо на лінії контакту», – йдеться в заяві.

Олланд і Меркель вкотре підтвердили готовність продовжувати переговори щодо врегулювання ситуації на сході України у «нормандському форматі».

Раніше сьогодні міністр оборони і президент України заявили про дотримання режиму тиші на Донбасі. Водночас Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що, попри дотримання режиму тиші, бойовики активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових.

Про відсутність обстрілів заявили і бойовики з угруповання «ДНР» на Донеччині. Водночас сепаратисти з угруповання «ЛНР» на Луганщині заявляють, що українські військові дотримувалися перемир’я «лише протягом години». Вони заявили про обстріл своїх позицій у селі Калинівка після півночі 1 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG