Доступність посилання

ТОП новини

Україна втратила одного з найкращих захисників – Порошенко про смерть Таранова


Заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов ©Shutterstock
Заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов ©Shutterstock

Глава української держави Петро Порошенко назвав «жахливою звісткою» повідомлення про смерть заступника голови Адміністрації президента України Андрія Таранова.

«Україна втратила одного з найкращих своїх захисників, якого нам дуже не вистачатиме», – написав президент України на своїй Facebook-сторінці уночі 19 вересня.

«Андрій Іванович... належав до кола людей, які роблять свою справу впевнено й професійно, без зайвого галасу. Координація всіх силових та правоохоронних органів; десятки поїздок на фронт, в частини та на полігони... Сотні зустрічей із закордонними партнерами... Участь у створенні Сил спеціальних операцій та в розвитку Високомобільних десантних військ. Реформування розвідувальних органів, звільнення наших військовослужбовців та цивільних громадян з катівень на окупованих територіях та в Росії...», – так описав Порошенко коло посадових обов’язків загиблого.

«На жаль, більша частина досягнень генерала Таранова залишається під грифом секретності, як того вимагають національні інтереси», – додав президент.

У неділю, 18 вересня, на Дніпрі у Києві загинув заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов, повідомили у Національній поліції України. За попередніми даними, відбулося зіткнення скутера, яким керував Таранов, із баржею в районі Гаванського мосту. Серед імовірних причин аварії – порушення правил на транспорті.

Андрій Таранов був призначений на посаду заступника голови Адміністрації президента у грудні 2014 року. 19 вересня він мав вийти на роботу після відпустки.

XS
SM
MD
LG