Доступність посилання

ТОП новини

Луценко відсторонив 3 співробітників ГПУ на час розслідування щодо інциденту з НАБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генпрокурор Юрій Луценко відсторонив трьох співробітників ГПУ від виконання службових обов’язків на час проведення службового розслідування щодо інциденту, що стався 12 серпня під час затримання працівників НАБУ.

Як повідомляє прес-служба відомства, рішення про відсторонення ухвалене з метою забезпечення «ефективного, швидкого та неупередженого» досудового розслідування щодо цих подій, яке проводить СБУ.

У Генпрокуратурі не уточнюють прізвищ відсторонених співробітників.

За даними НАБУ, 12 серпня працівники одного з департаментів Генпрокуратури вчинили насильницькі дії проти співробітників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Невдовзі двох співробітників бюро доставили до генпрокуратури, де на них чинили тиск, а ще двоє були заблоковані в будівлі. Відтак бійці спецпідрозділу НАБУ розблокували своїх колег. Виникла «позаштатна робоча ситуація», яку вдалося врегулювати після втручання керівників ГПУ і НАБУ, заявили в бюро 13 серпня.

«Працівників НАБУ протримали 11 годин без подання будь-яких процесуальних документів… Є свідчення про застосування до них незаконних заходів фізичного та психологічного впливу», – розповів голова НАБУ Артем Ситник. Водночас він наголосив, що «війни» між двома відомствами немає.

Заступник начальника одного з департаментів Генпрокуратури Дмитро Сус, який безпосередньо брав участь у цих діях, назвав дії працівників НАБУ незаконними. А генпрокурор Юрій Луценко заявив про відповідальність усіх сторін у конфлікті.

Служба безпеки України розслідує цей інцидент між співробітниками НАБУ і Генпрокуратури.

XS
SM
MD
LG