Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: за словесну образу поліцейського має бути покарання


Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе вважає, що за словесну образу поліцейського має бути покарання.

Деканоїдзе зазначила, що відомство ініціюватиме внесення змін до закону про Нацполіцію, зокрема, вона заявила про необхідність законодавчо закріпити поняття «презумпція правоти поліцейського».

«Якщо ми не зробимо жорсткішим законодавство проти хуліганів і «тітушок», ми не зможемо змінити ситуацію на краще. Зміни до законодавства будуть серйозними. Я буду ініціювати збільшення терміну затримання за хуліганство. Я буду вимагати законодавчо закріпити заборону виходу з автомобіля», – сказала вона.

Раніше голова МВС Арсен Аваков заявив, що Міністерство внутрішніх справ України внесе до Верховної Ради пакет законодавчих ініціатив щодо презумпції правоти поліцейського. За словами Авакова, ця норма має діяти за принципом «спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскарж».

Аваков додав, що до кінця тижня будуть розроблені зміни до законодавства щодо презумпції правоти поліцейського. Про те, коли відповідний документ можуть внести на розгляд парламенту, міністр не уточнив.

25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і відкрив вогонь по правоохоронцях із пістолета. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо». Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра.

XS
SM
MD
LG