Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники повідомили, що Євгена Панова буде захищати адвокат Олега Сенцова


Дмитро Дінзе
Дмитро Дінзе

Кримська правозахисна група повідомила, що захисником затриманого в окупованому Криму українця Євгена Панова став відомий російський адвокат Дмитро Дінзе, який захищав і Олега Сенцова.

За словами правозахисників, про це їм повідомив брат Панова Ігор Котелянець.

Вони нагадують, що Дмитро Дінзе відомий перш за все своєю участю в політично мотивованих справах. Він захищав кримчанина, громадянина України Олега Сенцова, а також низку відомих російських активістів, серед них епатажного художника Петра Павленського чи учасницю гурту «Пусі Райот» Надію Толоконникову.

Сам Дмитро Дінзе ще не коментував цього повідомлення.

За даними правозахисників, Євгена Панова, якого російська влада звинувачує у так званій «справі кримських диверсантів», разом зі ще одним затриманим у цій справі українцем Андрієм Захтеєм днями перевели з окупованого Сімферополя до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві.

Перед цим стало відомо, що Панов іще у Криму зазнав тортур. Повідомлення про це його брата підтвердили українські правозахисники з посиланням на документи медичних оглядів Панова, які надала Росія.

Про затримання водія Запорізької АЕС, члена виконкому Енергодарської міськради, волонтера і учасника АТО Євгена Панова стало відомо 10 серпня. Тоді в російській Федеральній службі безпеки заявили, що це сталося в ніч з 6 на 7 серпня в Армянську. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом. Лише на четверту добу в ФСБ заявили про запобігання терактам, які нібито готувалися у Криму. В організації диверсій звинуватили Головне розвідувальне управління Міністерства оборони України, а Євгена Панова назвали співробітником ГУР і одним із головних виконавців нібито планованих терактів. В українському оборонному відомстві ці звинувачення спростували. В Україні їх назвали провокацією російських спецслужб. Тим часом на російському телебаченні показали відеозапис допиту Панова, в якому він у всьому «зізнається» – як припускають, саме через тортури.

XS
SM
MD
LG