Доступність посилання

ТОП новини

Суд знову поновив справу про перешкоджання співробітниками СБУ журналістській діяльності «Схем»


Печерський суд Києва забов’язав Військову прокуратуру поновити кримінальне провадження за фактом перешкоджання співробітниками Служби безпеки України журналістській діяльності знімальної групи «Схем», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший» Михайла Ткача і Кирила Лазаревича.

Відповідне рішення, що є в розпорядженні Радіо Свобода, суд ухвалив 17 жовтня.

Суд повернув матеріали кримінального провадження до Військової прокуратури Київського гарнізону для продовження досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Судове засідання у справі щодо перешкоджання співробітниками Служби безпеки України журналістській діяльності знімальної групи «Схем»
Судове засідання у справі щодо перешкоджання співробітниками Служби безпеки України журналістській діяльності знімальної групи «Схем»

До цього Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону тричі закривала кримінальне провадження за фактом перешкоджання співробітниками Служби безпеки України законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми» Михайла Ткача і Кирила Лазаревича. Ставалося це практично одразу після того, як журналісти виграли апеляцію, що зобов’язувала Військову прокуратуру поновити кримінальну справу.

Кримінальне провадження за фактом перешкоджання співробітниками Служби безпеки України законній професійній діяльності відкрили після нападу співробітників Служби безпеки України на журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича 2 жовтня 2015 року під час зйомок сюжету про дорогі автомобілі працівників СБУ, що не відповідають їхнім офіційним доходам.

Під час затримання, як свідчать записи відеокамер управління СБУ, співробітники служби застосували силу до знімальної групи програми «Схеми», відібрали і пошкодили техніку.

Через деякий час знімальну групу відпустили, на місце події вони викликали поліцію і написали заяву як постраждалі.

XS
SM
MD
LG