Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: детективи затримали екс-директора підприємства «Укрзалізничпостач»


У Національному антикорупційному бюро заявляють про затримання колишнього директора держпідприємства «Укрзалізничпостач».

Як повідомляє прес-служба бюро, наразі детективи готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу для затриманого.

У НАБУ зазначають, що екс-директора держпідприємства підозрюють у «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах».

«За версією слідства, екс-керівник держустанови підозрюється в організації у 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами та попередньою змовою з постачальником, внаслідок чого ДП «Укрзалізничпостач» було завдано збитків на суму понад 20 мільйонів гривень», – зазначається у повідомленні.

У січні 2016 року НАБУ розпочало розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» під час проведення держзакупівель

У липні силовики затримали службових осіб компанії «Укрзалізниця» та представників комерційних структур, на користь яких відбувалася держзакупівля. За даними НАБУ, у цьому кримінальному провадженні шести особам повідомили про підозру, обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, застави, домашнього арешту, один із підозрюваних перебуває у розшуку.

Підприємство «Укрзалізничпостач» – наразі філія компанії «Укрзалізниця».

XS
SM
MD
LG