Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі – Порошенку: доведеться звикнути, що я – український політик


Міхеїл Саакашвілі Петро Порошенко
Міхеїл Саакашвілі Петро Порошенко

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, який напередодні подав у відставку, заявляє, що президенту України Петрові Порошенку доведеться звикнути, що тепер він – український політик.

«Я хочу сказати президенту… доведеться йому і багатьом звикнути, що я – український політик… і не треба цієї риторики про приїжджих», – сказав він.

При цьому Саакашвілі відкинув заяви щодо того, що його рішення про відставку пов’язане з результатами виборів у Грузії.

«Говорити про те, що це пов’язане з грузинськими виборами… шість місяців тому не було грузинських виборів, але він тоді мене утримав… що стосується того, що я програв на виборах у Грузії, я казав, що я не збираюся звідси їхати», – додав він.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко прокоментував рішення Саакашвілі про відставку, сказавши, що той вирішив почати політичну кампанію.

«Ми демократична держава, і якщо він прийняв рішення почати політичну кампанію на опозиційному полі, я сподіваюся, завтра уряд підтримає його рішення про відставку з посади голови облдержадміністрації, якщо він вирішив зайнятися політичною активністю», – сказав Порошенко, слова якого процитувала агенція «Інтерфакс-Україна».

Міхеїл Саакашвілі оголосив про свою відставку 7 листопада. Він пояснив це рішення корупцією в регіоні, яку, за його словами, підтримує влада. Після цього в Адміністрації президента заявили, що Петро Порошенко підпише указ про звільнення Саакашвілі, якщо Кабінет міністрів внесе подання про це, а в уряді заявили про готовність погодити звільнення Саакашвілі.

У травні 2015 року президент України Петро Порошенко указом надав громадянство Саакашвілі, після цього його призначили головою Одеської ОДА.

XS
SM
MD
LG