Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 4 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock
(©Shutterstock

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, 4 поранені, повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він додав, що ще двоє військовослужбовців, виконуючи завдання на передовій, були травмовані.

Речник АТО повідомляє, що вчора на Луганщині вперше за тривалий час у Станично-Луганському районі та у Щасті було спокійно, але були бойові дії у Кримському, а також у Попаснянському районі.

На донецькому напрямку, за даними Мотузяника, бойові дії велися в Луганському та Авдіївці, підтримувані Росією бойовики застосовували міномети.

«На маріупольському напрямку найпотужніший обстріл наших позицій з мінометів відбувся вчора зранку у Павлополі. Він тривав понад годину, по наших позиціях було випущено понад 30 мін з 82-міліметрових та 120-міліметрових мінометів», – сказав він.

Загалом, повідомив Мотузяник, тривають мінометні обстріли українських позицій на ділянці фронту Красногорівка – Мар’їнка та Павлопіль – Широкине.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах населених пунктів Зайцеве, Ясинувата, Спартак, Саханка, Докучаєвськ і околиць Донецька. В угрупованні «ЛНР» заявляють про шість обстрілів з боку українських військових по позиціях сепаратистів.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG