Доступність посилання

ТОП новини

Вовк: комісія проаналізує надання «Київенерго» платіжок із завищеними сумами


Дмитро Вовк
Дмитро Вовк

Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк заявляє, що комісія проаналізує надання платіжок із завищеними сумами за жовтень, які отримали від компанії «Київенерго» деякі жителі Києва. Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода.

«Ми звернулись до «Київенерго», щоб вони роз’яснили, чи були в них помилки при виставлені рахунків, чи таких помилок в них не було і все було згідно з чинним законодавством. Як тільки буде відповідь і будуть проаналізовані конкретні випадки порушень, ми як комісія з усією суворістю підійдемо до цієї компанії», – сказав Вовк.

У Кабміні заявили про намір перевірити причину отримання таких платіжок.

У Київенерго» високі рахунки за опалення пояснили методикою, згідно з якою тариф розраховується з прив’язкою до середньомісячної температури і кількості днів опалювального періоду. Комерційний директор компанії Євген Бушма повідомив, що для 650 будинків з будинковими лічильниками було нараховано рахунки за загальною нормою, ці платіжки будуть перераховувати.

Напередодні кияни почали отримувати платіжки за опалення за півмісяця подачі тепла – у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться на суми від 55 до 2000 гривень за два тижні роботи радіаторів.

XS
SM
MD
LG