Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ очікують Януковича на допит як підозрюваного у держзраді


Віктор Янукович
Віктор Янукович

У Генеральній прокуратурі України 5 грудня очікують колишнього президента Віктора Януковича на допит як підозрюваного у справі про державну зраду.

Згідно з порядком денним Генпрокуратури, Янукович має з’явитися до керівника слідчого відділу Головної військової прокуратури Генпрокуратури України 5 грудня і 9 грудня 2016 року «для участі в допиті і виконання інших процесуальних дій у кримінальному провадженні».

Повідомлень про те, що Янукович, який переховується в Росії, прибув на допит, наразі не було.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив екс-президенту України Віктору Януковичу підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність держави».

Якщо Янукович не з’явиться на допит, це може стати приводом для початку стосовно нього заочного досудового розслідування.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG