Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: в Авдіївці перебої із постачанням води та теплопостачанням


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

На Донеччині в Авдіївці через негоду сталися перебої із водопостачанням та теплопостачанням, повідомляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«На цей раз, швидше за все, це сталося через негоду: від обмерзання пошкоджено кількасот метрів лінії електропередачі.Обрив стався у сірій зоні. Дали запит на російську частину Спільного центру з контролю та координації, щоб припинили обстріли району проведення ремонту ЛЕП», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Жебрівського, на даний момент знеструмлений Авдіївський коксохім, знеструмлена Донецька фільтрувальна станція, яка подає воду.

При цьому керівник Донецької обласної ВЦА заявив, що в Авдіївці ще є запас води в резервуарах, але необхідно негайно починати ремонт ЛЕП.

«Завтра зранку ремонтні бригади мають розпочати роботи із відновлення електропостачання, – додав він.

Авдіївка розташована на лінії розмежування, в кількох кілометрах від Донецька.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». Частину Донецької та Луганської областей, зокрема Донецьк і Луганськ, наразі контролюють проросійські сепаратисти.

На початку тижня представники ООН і українського уряду заявили, що близько 3,8 мільйона людей потребують допомоги внаслідок конфлікту на Донбасі. Гуманітарна група звернулася до донорів з проханням виділити 214 мільйонів доларів для реагування на найнагальніші потреби близько 2,6 мільйона людей з найуразливіших категорій населення з понад 3,8 мільйона осіб, які потребують гуманітарної допомоги.

XS
SM
MD
LG