Доступність посилання

ТОП новини

На зустрічі у Мінську не було жодного слова про амністію – Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

На зустрічі у Мінську народного депутата Надії Савченко з лідерами «ЛНР» Олександром Захарченком і «ЛНР» Ігорем Плотницьким не йшлося про амністію учасникам незаконних збройних формувань, заявила Савченко в ефірі Радіо «Донбас.Реалії».

«Не було жодного слова про амністію, – зазначила вона. – Навіть слово таке не звучало за три години. Можливо, воно звучало в якійсь іншій подачі. Наприклад, у тому, що ми дійшли згоди, що саме ці представники, які на даний момент є (Захарченко і Плотницький – ред.), не можуть бути сприйняті Верховною Радою, але це не означає, що люди з окупованої території не можуть бути представниками у Верховній Раді частини, яка зараз окупована. Я думаю, і вони (бойовики – ред.) це чудово розуміють, і ми це чудово розуміємо, і вони не були стосовно цього вперті. Тому, я думаю, що говорити є про що».

Надія Савченко 7 грудня провела у Мінську зустріч з лідерами «ЛНР» Олександром Захарченком і «ЛНР» Ігорем Плотницьким. Вона заявила, що зустріч була необхідна, щоб звільнити полонених.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони направив звернення до Служби безпеки України стосовно перевірки інформації про зустріч Савченко, яка є членом цього комітету, з керівниками угруповань «ЛНР» і «ДНР». У разі отримання інформації питання розглянуть на засіданні комітету, йдеться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG