Доступність посилання

ТОП новини

Аваков не має наміру подавати у відставку через перестрілку поліцейських в Княжичах


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не має наміру подавати у відставку через перестрілку між поліцейськими в Княжичах, внаслідок якої загнули 5 людей.

«Я збираюся робити висновки й робити свою справу. Якщо будуть підстави для моєї відставки, то я це зроблю. Зараз я буду робити висновки і рухатися далі», – відповів міністр на питання про можливість відставки після подій в Княжичах.

Крім того, Аваков анонсував в МВС кадрові і методологічні зміни.

«Ми проведемо методологічні зміни. Також будуть зроблені кадрові висновки, будуть і кримінальні висновки», – сказав він.

За версією поліції, уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Пізніше в МВС повідомили, що затримали чотирьох осіб на в’їзді до Києва зі зброєю і спецобладнанням. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що йдеться про осіб, які могли готувати розбій у Княжичах, але втекли, почувши перестрілку.

Одразу після інциденту в.о. керівника Нацполіції Вадим Троян не виключив, що до складу злочинної групи, яка займалася розбійними нападами в Києві та області, входили кілька осіб, серед яких і ті, хто працював в правоохоронних органах або був з ними пов’язаний.

XS
SM
MD
LG