Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР підтримав рішення про націоналізацію «Приватбанку»


Сума Чакрабарті
Сума Чакрабарті

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті заявляє про підтримку рішення уряду України щодо націоналізації найбільшого в країні банку, «Приватбанку».

«Кроки, зроблені сьогодні урядом і Національним банком у співпраці з акціонерами, – це найреалістичніший спосіб забезпечити майбутнє банку і, зрештою, зміцнити усю банківську систему», – цитує його слова прес-служба ЄБРР.

Чакрабарті зазначив, що націоналізація системних банків допомогла багатьом розвиненим країнам захистити свою економіку під час світової фінансової кризи – і це абсолютно правильне рішення для України.

«Я б також хотів наголосити, що у випадку «Приватбанку» радниками уряду в управлінні банком виступатиме респектабельна західна компанія. ЄБРР, безумовно, також готовий запропонувати співпрацю в знаходженні оптимального рішення для «Приватбанку». Ми вже запропонували уряду скористатися нашим досвідом», – заявив президент ЄБРР.

18 грудня Кабінет міністрів вирішив націоналізувати «Приватбанк». Національний банк України визнав цей неплатоспроможним.

XS
SM
MD
LG