Доступність посилання

ТОП новини

САП ініціюватиме арешт усього майна Мартиненка – прокурор


Микола Мартиненко у залі суду в Києві, 21 квітня 2017 року
Микола Мартиненко у залі суду в Києві, 21 квітня 2017 року

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України має намір ініціювати арешт усього майна колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка, повідомив прокурор САП Роман Симків.

Він сказав про це після того, як 3 травня суд переніс на 12 травня засідання щодо розгляду скарги САП на відмову суду попередньої інстанції арештувати Мартиненка.

«Смішні та неадекватні» – Мартиненко про дії прокуратури (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

«Стаття (за якою звинувачують Мартиненка – ред.) передбачає конфіскацію майна, тому наше зобов’язання накласти (арешт) на все майно, що буде знайдене», – сказав Симків.

Мартиненко після засідання суду заявив, що він вже двічі був на допитах в Національному антикорупційному бюро України в рамках розслідування справи щодо нього і, згідно з рішенням суду, здав свої закордонні паспорти.

Апеляційний суд Києва мотивував перенесення розгляду скарги прокурорів тим, що до суду не надійшли матеріали кримінального провадження.

На 13:00 в Апеляційному суді призначене слухання справи щодо скарги на відмову в арешті іншого затриманого у цій же справі, першого заступника голови правління «Нафтогазу» Сергія Переломи.

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за статтями «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

Перелома також є обвинувачуваним у справі про коштів Одеського припортового заводу. У цій справі він перебуває під домашнім арештом у нічний час.

XS
SM
MD
LG