Доступність посилання

ТОП новини

Діяльність СММ ОБСЄ залишається обмеженою на Донбасі – Гуґ


Пошкоджений вибухом автомобіль спостерігачів ОБСЄ на Луганщині, 23 квітня 2017 року
Пошкоджений вибухом автомобіль спостерігачів ОБСЄ на Луганщині, 23 квітня 2017 року

Діяльність спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі залишається обмеженою на Донбасі.

Як повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Гуґ, діяльність місії залишається обмеженою після того, як 23 квітня автомобіль спостерігачів підірвався на міні.

«Поки сторони не усунуть загрози для наших спостерігачів шляхом розмінування, маркування чи огородження замінованих ділянок, ми не зможемо відновити нашу діяльність з патрулювання звичними маршрутами», – сказав він.

«Ці обмеження були запровадженні СММ ОБСЄ з огляду на загрози, наший обов’язок – захищати наших спостерігачів. Лише сторони (конфлікту – ред.) можуть зняти ці обмеження, можуть виконати свої зобов’язання щодо вилучення мін, маркування. Сторони вже пообіцяли це виконати», – додав Гуґ.

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський медпрацівник, госпіталізовані двоє членів патруля місії – громадяни Німеччини та Чехії.

Момент вибуху машини ОБСЄ у Луганській області (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Натомість у Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

У СММ ОБСЄ вважають, що підрив авто організації не був нещасним випадком, міну заклали навмисно.

XS
SM
MD
LG