Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про нове застосування «Градів» із боку бойовиків


Спільні російсько-сепаратистські сили стріляють із «Градів» із території міста Горлівки вже не вперше, архівне фото
Спільні російсько-сепаратистські сили стріляють із «Градів» із території міста Горлівки вже не вперше, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині сходу України повідомили про нове порушення мінських домовленостей спільними російсько-сепаратистськими силами після обстрілу Авдіївки раніше в суботу, внаслідок якого загинули четверо мирних мешканців.

Цього разу йдеться про те, що бойовики о 22:38 застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі.

Обстріл пошкодив газогін та інфраструктуру холдингової компанії «Бахмутський аграрний союз». Один із тваринницьких комплексів зазнав руйнувань, спричинений обстрілом вогонь продовжує знищувати майно, повідомили військові.

Із окупованих територій тим часом повідомили в соцмережах про застосування «Градів» в окупованій Горлівці, що поруч із Новолуганським, позначивши час роботи установок якраз як 22:38.

Раніше в суботу в Авдіївці, що лежить біля лінії фронту в Донецькій області, чотири людини загинули внаслідок артилерійського обстрілу з боку спільних російсько-сепаратистських сил. За повідомленнями місцевих мешканців у соцмережах, найімовірнішим місцем, звідки був здійснений обстріл із артилерії великого калібру, був Лісовий цвинтар в окупованій Горлівці, що є відомою вогневою позицією бойовиків.

При цьому у збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», підтримуваному Росією і визнаному в Україні терористичним, звинуватили в артилерійському обстрілі Авдіївки український рух «Правий сектор» (імовірно, маючи на увазі Добровольчий український корпус «Правий сектор» – ред.) – що був відведений із лінії фронту ще у квітні 2015 року і артилерії великого калібру на озброєнні ніколи не мав.

Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України, снаряд влучив в Авдіївці в подвір’я будинку, на якому були його власники й їхні гості. Три жінки й один чоловік загинули на місці від осколкових поранень, ще одного мешканця доставили до лікарні у важкому стані. Двоє дітей, дівчаток 6 і 7 років, що теж були біля місця вибуху й лишилися сиротами, не потерпіли.

За даними штабу антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині сходу України, по житловому сектору Авдіївки з окупованої території о 19:15 було застосоване артилерійське озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження, кваліфікувавши обстріл як терористичний акт, що призвів до загибелі людей.

У соцмережах висловлюють припущення, що обстріл міг бути влаштований спеціально напередодні початку фіналу міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», що відбувається в суботу в Києві. Президент України Петро Порошенко, що планував бути присутнім на фіналі, через загибель людей в Авдіївці відмовився від цього.

Внаслідок обстрілів Авдіївки загинули мирні жителі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

XS
SM
MD
LG