Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура перерахувала справи щодо Януковича


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Генеральна прокуратура України заперечила заяву голови правління Transparency international Хосе Уґаса про відсутність справ щодо притягнення до відповідальності за корупцію екс-президента Віктора Януковича та перерахувала наявні провадження, у яких йому було оголошено про підозру. Втім, як зазначено у повідомленні на сайті відомства, згадані провадження ще не передані до суду.

Зокрема, за даними Генпрокуратури, Віктору Януковичу, Миколі Азарову та іншим особам повідомлено про підозру у щодо невиконання покупцем пакета акцій ВАТ «Укртелеком» умов приватизації, незаконного виділення з Державного бюджету України 220 млн грн та приватизації 92,7906 % державного пакета акцій ВАТ «Укртелеком» за заниженою вартістю.

«Фактично слідство у провадженні завершене та очікуються судові дозволи на здійснення спеціального розслідування стосовно його фігурантів, після чого провадження буде скероване до суду», – йдеться у повідомленні відомства.

Також, за інформацією прокуратури, Януковичу та ще кільком особам повідомлено про підозру у кримінальному провадженні за фактом заволодіння державним майном – урочищем Межигір’я та земельною ділянкою у лісовому господарстві Сухолуччя.

«До суду внесені клопотання про надання дозволу на проведення спеціального розслідування, після отримання якого провадження буде скероване до суду», – йдеться у повідомленні.

Також прокуратура повідомляє про досудове розслідування у справах щодо «диктаторських законів 16 січня» та одержанні неправомірної винагороди за книжку, фігурантом яких є екс-президент.

Водночас, прокуратура зауважує, що до суду передали справу щодо «державної зради». 28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

Підготовче засідання Оболонського райсуду Києва в цій справі має продовжитися 29 травня.

XS
SM
MD
LG