Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Бобов погодився заплатити понад мільйон доларів податків – генпрокурор


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Народний депутат від групи «Відродження» Геннадій Бобов згоден заплатити 1 мільйон доларів несплачених податків, заявляє генпрокурор України Юрій Луценко.

«Сьогодні зранку мені повідомили, що народний депутат Бобов згоден з цим повідомленням і сплачує в держскарбницю понад 1 мільйон доларів несплачених податків, і я вважаю це прекрасний приклад очищення з Верховної Ради», – сказав Юрій Луценко, звітуючи у Верховній Раді 24 травня.

Поки що Геннадій Бобов не коментував слів генпрокурора, проте до виступу Юрія Луценка 24 травня на своїй сторінці у Facebook він написав, що звинувачення проти нього є безпідставними: «Я завжди чесно декларував всі свої доходи багато років. Суть претензій до мене не в порушенні законодавства. Це політичний тиск та тиск на бізнес моєї родини».

Раніше 24 травня заступник голови регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник повідоимив, що до Верховної Ради України надійшло подання прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Геннадія Бобова.

Пинзеник уточнив, що у поданні йдеться про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а про застосування запобіжних заходів у вигляді затримання чи арешту не сказано. «Йдеться про кваліфікацію – ухилення від сплати податків», – додав депутат.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 19 травня повідомив, що подання підготували під час перевірки електронних декларацій.

У ГПУ також повідомили про підготовку схожих подань на ще двох депутатів: від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея і з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

У НАБУ повідомили про проведення розслідування у кримінальних провадженнях лише щодо двох народних депутатів, з яких Генпрокуратура просить зняти недоторканність – Євгена Дейдея і Андрія Лозового. Вони також відкинули звинувачення, а Лозовий заявив, що подав до суду на генпрокурора Юрія Луценка за поширення неправдивої інформації, яка завдає шкоди його діловій репутації.

XS
SM
MD
LG