Доступність посилання

ТОП новини

Захист охоронця Яроша подав скаргу до прокуратури на лікарів за недбале ставлення до підзахисного


Раніше цього тижня Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив під вартою охоронця народного депутата України Дмитра Яроша, який підозрюється у вогнепальному пораненні таксиста
Раніше цього тижня Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив під вартою охоронця народного депутата України Дмитра Яроша, який підозрюється у вогнепальному пораненні таксиста

Захист охоронця народного депутата України Дмитра Яроша Михайла Навроцького, якого підозрюють у вогнепальному пораненні таксиста, подав заяву до прокуратури зі скаргою на лікарів за недбале ставлення до підзахисного.

Як заявив 26 травня адвокат охоронця Сергій Погосян, передусім захист має запитання до працівників лікарні, які первинно оглядали його підзахисного і не поставили йому належний діагноз – відкрита черепно-мозкова травма, перелом кісток черепа, струс головного мозку, переломи ребер, який пізніше, через 10 днів, встановили в обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

Як зазначено в заяві до прокуратури, лікарі не здійснили «належного обстеження», попри «скарги на значне погіршення стану здоров’я».

«Незабезпечення належної медичної допомоги Навроцькому М. П. суперечить статті 3 Конвенції «Про захист прав людини» та основоположних свобод», – йдеться в заяві.

На думку захисту, за цим фактом має бути розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 (неналежне виконання медичним працівником своїх службових обов’язків) Кримінального Кодексу України.

Водночас у Кам’янській лікарні швидкої медичної допомоги 26 травня повідомили, що поки не коментують заяв адвокатів, посилаючись на те, що ще не отримали офіційних документів, зокрема, запиту з прокуратури, аби підняти дані про первинний огляд пацієнта.

Раніше цього тижня Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив під вартою охоронця народного депутата України Дмитра Яроша, який підозрюється у вогнепальному пораненні таксиста. Адвокат охоронця Сергій Погосян наполягав на заміні запобіжного заходу на домашній арешт, посилаючись стан здоров’я підзахисного. Того ж дня підозрюваний опинився в реанімації обласної лікарні імені Мечникова.

14 травня у Кам'янському на Дніпропетровщині стався конфлікт зі стріляниною, одна людина поранена. За даними з поліції, конфлікт стався після того, як водій таксі не відповів пасажирам українською мовою. Вогнепального поранення зазнав колега таксиста, який поспішав йому на допомогу.

У поліції офіційно не підтвердили інформацію про те, що затриманим через стрілянину є охоронець народного депутата Дмитра Яроша, однак помічник народного депутата Дмитра Яроша Ростислав Винар підтвердив Радіо Свобода, що людиною, яка вистрілила в таксиста, був охоронець Дмитра Яроша.

XS
SM
MD
LG