Доступність посилання

ТОП новини

Захист охоронця Яроша скаржиться у прокуратуру на умови його утримання в лікарні


Як зазначив адвокат, Михайла Навроцького, який наразі перебуває на лікуванні в одному з медичних закладів Дніпра, цілодобово утримують в наручниках
Як зазначив адвокат, Михайла Навроцького, який наразі перебуває на лікуванні в одному з медичних закладів Дніпра, цілодобово утримують в наручниках

Захист охоронця народного депутата України Дмитра Яроша Михайла Навроцького, якого підозрюють у вогнепальному пораненні таксиста, подав заяву до обласної прокуратури зі скаргою на умови утримання підзахисного в лікарні. Про це Радіо Свобода 2 червня повідомив адвокат Сергій Погосян.

За словами адвоката, захист вимагає відкрити кримінальні провадження за частиною 2 статті 127 та частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України через перевищення правоохоронцями їхніх повноважень.

Як зазначив адвокат, Михайла Навроцького, який наразі перебуває на лікуванні в одному з медичних закладів Дніпра, цілодобово утримують в наручниках, що, за словами адвоката, є «катуванням».

«У лікарні вночі конвой тримає Навроцького в наручниках. Конвенція «Про захист прав людини і основних свобод», ст. 3. Заборона катування. Ніхто не може бути підданий катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню, або покаранню. Як думаєте, це хтось з правоохоронців читав? Його охороняють 7 озброєних працівників поліції, на вікнах решітки. Але. Він спить в кайданках! Поліція це мотивує можливою втечею», – зазначив Сергій Погосян.

У поліції цю заяву не коментували, Радіо Свобода готує інформаційний запит.

Водночас адвокат поінформував, що стан здоров’я його підзахисного поступово покращується, однак він все ще потерпає від головного болю, у нього також не має чутливості права нога.

Минулого тижня захист Михайла Наврцького подав заяву до прокуратури зі скаргою на лікарів за недбале ставлення до підзахисного лікарі, які первинно оглядали підзахисного і не поставили йому належний діагноз – відкрита черепно-мозкова травма, перелом кісток черепа, струс головного мозку, переломи ребер, який пізніше, через 10 днів, встановили в обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Лікарі цю інформацію офіційно не коментували.

Раніше Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив під вартою охоронця народного депутата України Дмитра Яроша, який підозрюється у вогнепальному пораненні таксиста. Адвокат охоронця Сергій Погосян наполягав на заміні запобіжного заходу на домашній арешт, посилаючись стан здоров’я підзахисного. Того ж дня підозрюваний опинився в реанімації обласної лікарні імені Мечникова.

14 травня у Кам'янському на Дніпропетровщині стався конфлікт зі стріляниною, одна людина поранена. За даними з поліції, конфлікт стався після того, як водій таксі не відповів пасажирам українською мовою. Вогнепального поранення зазнав колега таксиста, який поспішав йому на допомогу.

У поліції офіційно не підтвердили інформацію про те, що затриманим через стрілянину є охоронець народного депутата Дмитра Яроша, однак помічник народного депутата Дмитра Яроша Ростислав Винар підтвердив Радіо Свобода, що людиною, яка вистрілила в таксиста, був охоронець Дмитра Яроша.

XS
SM
MD
LG