Доступність посилання

ТОП новини

Відновити роботу насосної станції на Донеччині можна за 2–3 дні – «Вода Донбасу»


Прифронтова Авдіївка залишилась без централізованого водопостачання, 6 квітня 2017
Прифронтова Авдіївка залишилась без централізованого водопостачання, 6 квітня 2017

Для відновлення роботи насосної станції Південно-донбаського водогону у Донецькій області необхідно 2–3 дні за умови припинення вогню, заявив у коментарі Радіо «Донбас.Реалії» виконувач обов’язків гендиректора КП «Вода Донбасу» Олександр Євдокимов. Він заявив, що вже подав заявку в Спільний центр контролю і координації питань припинення вогню та моніторингову місію ОБСЄ для припинення бойових дій в районі станції.

«Ми просимо повного припинення вогню, для того, щоб вона (станція – ред.) могла нормально працювати. Тому що, якщо почнуть стріляти, люди там не працюватимуть. Якщо цілодобово машиніст буде сидіти в укритті, він не зможе контролювати роботу насосної станції. У випадку якоїсь непередбаченої аварії ми можемо просто залити насосну. Тобто затопити насоси, двигуни, все електрообладнання. Тоді на відновлення необхідно буде, як мінімум, місяць», – сказав Євдокимов.

Голова військово-цивільної адміністрації Донеччини Павло Жебрівський повідомив про припинення обстрілів станом на 12:30.

«Людей із насосної станції евакуювали. Наразі там працюють ДСНС і сапери. Вже відомо про 14 воронок на території станції й до десятка нерозірваних снарядів. Видимих пошкоджень станції поки що, за оперативною інформацією, не виявлено. І в принципі, станція може працювати. Але немає людей. Люди категорично відмовляються повертатися на свої робочі місця – вони просто бояться», – написав він у Facebook.

Раніше Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомило про те, що через обстріл насосна станція першого підйому Південно-донбаського водогону зупинена.

У відомстві зазначають: якщо обстріли триватимуть, без води можуть залишитися Покровський, Волноваський, Добропільський райони і місто Маріуполь Донецької області.

Насосна станція розташована в районі села Василівка – на непідконтрольній Україні території Донеччини.

XS
SM
MD
LG