Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст про відставку заступника міністра: система безоплатної правової допомоги працює в штатному режимі


Міністр юстиції Павло Петренко
Міністр юстиції Павло Петренко

Міністерство юстиції України спростовує заяву заступника міністра Андрія Вишневського, який подав у відставку, що незалежність системи безоплатної правової допомоги опинилася під загрозою. Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій на його сайті.

«Система безоплатної правової допомоги (БПД) працює в штатному режимі по всій Україні. Жодні звинувачення щодо тиску з боку органів юстиції на роботу системи БПД не відповідають дійсності», – зазначили у Мін’юсті.

Напередодні заступник міністра юстиції Андрій Вишневський написав заяву про відставку. На прес-конференції він, зокрема, заявив, що Міністерство юстиції «зробило спробу опанування системою (БПД – ред.) і взяття її на жорстке ручне управління».

Андрія Вишневського призначили заступником міністра юстиції у квітні 2017 року. До цього він очолював Координаційний центр з надання правової допомоги – орган системи надання безоплатної правової допомоги.

1 червня Відкрита громадська платформа розвитку української системи безоплатної правової допомоги заявила, що Мін’юст провів необ’єктивний конкурс на посаду нового директора центру, у якому переміг чинний заступник міністра юстиції Павло Мороз.

13 червня Міністерство юстиції погодилося провести новий конкурс на посаду керівника центру.

XS
SM
MD
LG