Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює Курченка у «фінансуванні тероризму» через торгівлю вугіллям із окупованого Донбасу – Сарган


Сергій Курченко, який, за даними СБУ, переховується в Росії
Сергій Курченко, який, за даними СБУ, переховується в Росії

Генеральна прокуратура почала провадження за статтею про фінансування тероризму за фактом вивезення та реалізації антрациту із непідконтрольних Україні територій Донбасу під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка, написала у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, Курченко підозрюється у тому, що протягом 2017 року закуповував вугілля на захоплених представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» копальнях.

«Надалі, за сприяння підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ «Укрзалізниці», вугілля вивозять на територію РФ, де у подальшому його реалізовують, у тому числі і за кордон. Одержані в такий спосіб грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які у подальшому використовують їх у своїй терористичній діяльності», – заявила Сарган.

Сергій Курченко ситуацію наразі не коментував.

Прокуратура Одеської області 30 травня погодила і надіслала Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Генпрокуратура України визнала групу компаній СЕПЕК Сергія Курченка, якого зараховують до близького оточення колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Рішеннями судів в Україні на майно Сергія Курченка накладено арешт, а щодо нього самого винесено рішення про заочне засудження. За даними СБУ, Курченко переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG