Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп заявив про добрі дискусії і значний поступ під час зустрічі з Порошенком


Петро Порошенко (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Білому домі, Вашингтон, 20 червня 2017 року
Петро Порошенко (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Білому домі, Вашингтон, 20 червня 2017 року

Президент США Дональд Трамп, який прийняв у Білому домі президента України Петра Порошенка, заявив про добрі дискусії і значний поступ під час цієї зустрічі.

«Ми провели деякі дуже-дуже добрі дискусії. Вони триватимуть протягом дня. Я думаю, був досягнутий великий поступ. Для мене велика честь прийняти вас, пане президенте», – сказав перед журналістами Трамп Порошенкові після зустрічі.

Подробиць цих дискусій і поступу він не вказав.

Порошенко, зі свого боку, назвав Трампа «одним із найнадійніших прибічників і стратегічних партнерів України» і подякував за «дуже рішучу підтримку» з боку США безпековому і оборонному секторові України і всій українській державі. «Я абсолютно переконаний, що Україна – це історія успіху. І я пишаюся, що ви, пане президенте, і Сполучені Штати зробили свій внесок у цю історію успіху», – сказав президент України.

Інших подробиць про цю зустріч іще не повідомляли.

У перебігу робочого візиту до США Петро Порошенко зустрівся і з віце-президентом США Майком Пенсом і міністром енергетики, а також із представниками української діаспори. Плануються й зустрічі з іншими американськими діячами, зокрема з міністром оборони чи спікером Палати представників Конгресу.

У понеділок, прибувши до Вашингтона, Порошенко заявляв, що його зустріч із Трампом стане свідченням «фантастичної підтримки» України у США. «І дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі буде раніше, ніж зустріч (президента Росії Володимира) Путіна. Це необхідно для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість», – заявив він.

Зустріч президентів США і України, хоч і в обмеженому форматі, таким чином, відбулася до першої зустрічі американського керівника і президента Росії Володимира Путіна, що планується на початок наступного місяця на полях багатосторонньої міжнародної зустрічі «Групи двадцяти» в Німеччині.

XS
SM
MD
LG